Hoe machtig of verwijder ik iemand voor mijn agenda en mail.

Open Outlook en kies voor Bestand, Info, Accountinstellingen, Gemachtigdentoegang.

Het scherm gemachtigden wordt geopend, dit is ook de plek om personen die eerder
gemachtigd waren, weer te verwijderen.
Maar in dit geval kiezen we voor Toevoegen en het Adresboek (Gebruikers toevoegen)
verschijnt, kies de collega uit en klik op Toevoegen (linksonder) en OK.

Vervolgens krijgen we het scherm Machtigingen voor gemachtigde en stellen we het niveau
van toegang (rechten) in. Standaard staan volledige rechten op je agenda en taken aan.

Let op! Haal in ieder geval het vinkje weg bij “Gemachtigde ontvangt een kopie van…”
We geven standaard de minimale rechten. Dus Lezer is over het algemeen genoeg en op
Taken hebben je collega’s geen rechten nodig.

Er zijn vier niveaus:
1. Geen – je kunt in de Agenda alleen zien of iemand “beschikbaar” is of niet.
2. Lezer – alleen lezen, kan dus zien met wie je een afspraak hebt of je mail lezen
3. Auteur – kan lezen en maken
4. Redacteur – kan lezen, maken en wijzigen (en dus ook items verwijderen van de
eigenaar van de account)

Voor een uitgebreide uitleg met foto's ga dan naar computer\iedereen (Z:) \ICT\handleidingen\handleiding office 2010\outlook\iemand machtigen voor agenda & mail